J.Ala-Ahon Hautaustoimisto
Yrityksemme

Yrityksemme

J. Ala-Ahon Hautaustoimisto on toiminut Oulussa yli 130 vuotta ja on Suomen toiseksi vanhin toimiva hautaustoimisto sekä Oulun vanhin saman suvun hallussa säilynyt yritys. Vuonna 2019 juhlimme liikkeemme 130-vuotistaivalta. Olemme hautaustoimistopalveluihin, surusidontaan ja perunkirjoituksiin erikoistunut perheyritys. J. Ala-Ahon Hautaustoimisto kuuluu Suomen Hautaustoimistojen Liittoon, Memoria-yhteenliittymään sekä Suomen Yrittäjiin. J. Ala-Ahon Hautaustoimisto työllistää yrittäjän lisäksi viisi työntekijää.

Tarjoamme niin tuotteissamme kuin välittämissämme palveluissamme vain alansa parhaita ja ekologisia, lähellä tai kotimaassa tuotettuja tuotteita ja palveluita. Yhteistyökumppanimme ovat kaikki oululaisia tai muualla kotimaassa toimivia yrityksiä ja palveluntuottajia. Valikoimassa olevista tuotteista muutama yksittäistä poikkeusta lukuunottamatta kaikki on tuotettu Suomessa, osa paikallisesti Oulussa. Haluamme näin tukea kotimaista yrittäjyyttä ja  tuotantoa. Osa tuotteistamme on paikallisten käsityöyrittäjien valmistamia ja siten omaleimaisia sekä ainutlaatuisia. Myymäme arkut ja uurnat ovat ympäristöystävällisiä ja niiden valmistamisen sekä logistiikan hiilijalanjälki on mahdollisimman pieni. Autokalustomme koostuu vähäpäästöisistä Mercedes-Benz-ruumisautoista.

Tavoitteemme on antaa tietoa sekä auttaa läheisensä menettäneitä kaikissa käytännön asioissa heidän surunsa keskellä. Kunnioitamme kaikkien asiakkaittemme vakaumusta, toimimme kulloisenkin surukodin toiveiden mukaan ja perinteitä kunnioittaen, nykyaikaisia työvälineitä käyttäen. Olemme vaitiolovelvollisia kaikista meille uskotuista asioista. 


Ystävällisesti,
Oula-Aleksi Mikkonen
5. polven hautaustoimistoyrittäjä, toimitusjohtaja
J. Ala-Ahon Hautaustoimisto / F. Ala-Aho Oy

Oululaisia palvelemassa yli 130 vuotta


Hautaustoimistomme juuret ovat 1880-luvulla, jolloin puuseppä Antti Karvonen aloitti ruumisarkkujen valmistuksen Tuirassa Hartaantiellä. Karvosen kuoltua 1920-luvun alussa hänen vaimonsa veli Juho Ala-Aho jatkoi Karvosen toiveesta ruumisarkkujen valmistusta ja antoi hautaustoimistolle nimensä vuonna 1924, jolloin syntyi J. Ala-Ahon Hautaustoimisto ja Ruumisarkkuliike. Myöhemmin Juho Ala-Aho luopui arkkujen valmistuksesta ja myi arkkupuiden tekoon käyttämänsä puuntyöstökoneet eteläpohjanmaalaiselle Ojanperälle arkkujen teollisen valmistuksen alkaessa.

Juho Ala-Aho jatkoi kuitenkin alan käsityöperinteitä arkkujen verhoilun muodossa ja tämä perinne jatkuu edelleen. Samoihin aikoihin 1930-luvulla liike muutti osoitteeseen Isokatu 10, jossa se sijaitsi 50-60-lukujen taitteeseen saakka. Muutaman evakkovuoden jälkeen liike palasi entisen liikepaikan tilalle rakennettuun taloon, osoitteseen Asemakatu 4 ja vuonna 2010 palasimme juurillemme samaan kohtaan kuin aikaisempi liiketila. Juho Ala-Aho kuoli vuonna 1954 ja hänet haudattiin Oulun hautausmaan Vanhan kappelin pääoven edessä sijaitsevaan Ala-Ahon sukuhautaan, johon myös Antti Karvonen on haudattu.

Hautaustoimistoa hoiti Juho Ala-Ahon kuoleman jälkeen hänen vaimonsa Fannin sisar Esteri Huhtala, joka siirtyi eläkkeelle vuonna 1982 ja vastuu siirtyi Ala-Ahon tyttärelle Tarja Mikkoselle. Vuonna 2001 yritykseen tuli mukaan jälleen uusi sukupolvi, kun Tarja Mikkosen poika Oula-Aleksi Mikkonen aloitti täysipäiväisen työskentelyn. Syksyllä 2004 vetovastuu siirtyi kokonaisuudessaan Oula-Aleksi Mikkoselle.